ارتقا سواد سلامت جامعه، موجب کاهش بیماری ها می شود
سخنگوی وزارت بهداشت با تاکید براین که رسانه ها می توانند موتور محرک ارزش های رفتاری در جامعه باشند، افزود: رسانه ها می توانند نقش چشمگیری در تغییر رفتار مردم و اصلاح سبک زندگی و ترویج سبک زندگی سالم داشته باشند.
به گزارش وبدا، دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری که در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبر گزاریها برگزار شد، با بیان این که درمان کمتر از 20 درصد در سلامت مردم تاثیر دارد، گفت: تامین 80 درصد سلامت مردم به حوزه های پیشگیری و خارج از مسائل درمانی و خارج از حوزه وزارت بهداشت مربوط می شود.
سخنگوی وزارت بهداشت با تاکید بر این که تامین قسمت عمده ای از سلامت مردم ناشی از رفتار آنها است، گفت: یکی از ابزارهای مهم در تغییر رفتار مردم، رسانه ها هستند و رسانه ها باید از نفوذ کلام خود در زمینه آموزش و تاثیرگذاری مثبت، بالنده و پیش رونده استفاده کنند و ما هم وظیفه داریم که جایگاه و نقش رسانه را بشناسیم.
دکتر حریرچی با بیان این که رسانه ها در عصر انفجار اطلاعات، جزء لاینفک زندگی مردم هستند، افزود: همچنین نمایشگاه مطبوعات فرصتی است تا مسئولین با رسانه هایی که مروج اخلاق، انصاف و محصول توسعه فرهنگی هستند و می توانند پیشخوان توسعه باشند همدل و یک زبان شوند.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به نقش رسانه های مجازی در زندگی مردم، تاکید کرد: باید بتوانیم اخلاق و تعهد اجتماعی را به محتوای رسانه های مجازی اضافه کنیم چرا که در غیر اینصورت ممکن است آسیب هایی را وارد کنند.
وی با تاکید براین که رسانه ها می توانند موتور محرک ارزش های رفتاری باشند، افزود: رسانه ها می توانند نقش چشمگیری در تغییر رفتار مردم و اصلاح سبک زندگی و ترویج سبک زندگی سالم داشته باشند.
دکتر حریرچی با بیان این که رسانه ها نباید به حوزه سلامت نگاهی سیاسی داشته باشند، افزود: سلامت از سیاست تاثیر پذیر است و در سال های اخیر در کشورهای غربی هم که مدعی دموکراسی هستند سلامت در یک سوم انتخابات ریاست جمهوری آنها نیز تاثیر داشته است.
سخنگوی وزارت بهداشت از رسانه ها خواست به حوزه بهداشت و درمان نگاه سیاسی نداشته باشند، گزینشی عمل نکنند و سوی گرایانه فکر نکنند.
وی افزود: باید رسانه ها به دنبال این موضوع باشند که چه چیزی موجب افزایش و ارتقا سلامت مردم می شود.
دکتر حریرچی در ادامه با تاکید بر این که افزایش و ارتقا سطح سواد سلامت یکی از مهم ترین ابزار هایی است که موجب کاهش ابتلا به بیماری ها و خودمراقبتی در مردم می شود، افزود: در برخی مواقع باید آگاهانه ترتیبی دهیم که از دریچه رسانه به مردم مطالبی را که برای سلامت آنها مفید است، عرضه کنیم؛ به طور مثال شاید مردم در خصوص استفاده از برخی داروها و عوارض آنها اطلاعاتی داشته باشند اما شاید در خصوص مصرف صحیح مواد غذایی در سفره خود آگاهی لازم را نداشته باشند.
وی همچنین بر لزوم کتابخوانی تاکید کرد و گفت: در حال حاضر متاسفانه گوشی های همراه و فضای مجازی به جای کتاب و کتابخوانی در دست مردم است و باید در این زمینه فرهنگ سازی شود.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان این که دسترسی به رسانه عامل تحول، محصول و شاخص تحول هستند، افزود: بسیار مایل هستیم که رسانه ها بالابردن سطح سواد سلامت را جز اهداف خود قرار دهند./