یکی از مهم ترین عاملی که امروزه سلامت جوانان را تهدید می کند و باعث سکته مغزی می شود مصرف قلیان است و مردم باید اطلاعات خود را در زمینه سکته مغزی بالا ببرند .
دکتر طاهر اقدم معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت : متاسفانه مدتی است توزیع قلیان دراکثررستوران ها و غذاخوری های سطح شهر انجام می شود خطراتش بسیار بیشتر از سیگار است و بدون شک می تواند در بروز سکته های مغزی دخیل باشد جالب است بدانیم حتی افرادی هم که قلیان مصرف نمی کنند و تنها در معرض دود آن قرار می گیرند نیز از این خطر در امان نیستند.
ایشان افزود : مواد دخانی ،مخصوصا قلیان نه سن و سال می شناسد، نه زن و مرد ولی خانواده ها باید بدانند استفاده از هرگونه تنباکو و قلیان ضررهای فراوانی بر سلامت و بدن فرد مصرف کننده می گذارد حال اگر مواد مخدر نیز به آن افزوده شود( که انجام آن توسط افراد سود جو زیاد است )، میزان خطرات استفاده از قلیان چند برابر می شود.
ایشان با اشاره به اظهارات اخیر رئیس مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت مبنی بر اینکه ۸۰ درصد تنباکوهای معطر حاوی اسانس و حلال های بسیار خطرناک از جمله بنزن است گفت: بسیاری از مردم با باور غلط فکر می کنند آب موجود در قلیان موجب تصفیه و ایجاد محافظت در مقابل دود ناشی از سوختن تنباکو می کند این در حالی است که رطوبت موجود در دود قلیان علاوه از انتقال بیماریهای ریوی از فردی به فرد دیگر می تواند باعث افزایش میزان چسبندگي و جذب ریوی آن شود .
دکتر طاهر اقدم در خصوص فاکتور های خطر سکته مغزی اظهار داشت: به طور کلی، تحرک بدنی کافی، عدم استعمال دخانیات و قلیان از فاکتورهای مهم پیشگیری از بروز سکته است.
این متخصص مغز و اعصاب در رابطه با علائم هشداردهنده سکته مغزی گفت: اختلال تکلم، فقدان هماهنگی عضلات صورت یا تعادل، بی حسی یا ضعف در یک طرف بدن باشد. برخی از افراد ممکن است نیز دچار اشکال در سخنگفتن، مشکلات بینایی، یا سردرد شدید بدون دلیل شوند. اطرافیان با مشاهده حتی یکی از موارد ذکر شده باید سریعا با اورژانس تماس گرفته و بیمار را به بیمارستان برسانند.