اول تا هفتم مردادماه به عنوان هفته حمایت از بیماران هموفیلی نامگذاری گردیده است.این هفته می تواند فرصت مناسبی جهت انجام فعالیتهای حمایتی از بیماران هموفیلی باشد. طرح شرایط بیماران هموفيلي و اعلام نیازهای آنها افزایش آگاهی و مشارکت هرچه بیشتر مردم را به همراه خواهد داشت .
هِموفیلی دستهای از بیماریهای ارثی هستند که در آنها توان بدن برای ایجاد لخته و انعقاد خون برای جلوگیری از خونریزی در صورت پاره شدن رگ مختل شده است. هموفیلی آ (نقص فاکتور انعقادی هشت) شایعترین شکل این اختلال است و در یک نوزاد از هر ۵ تا ۱۰ هزار نوزاد پسر دیده میشود. هموفیلی بی (نقص فاکتور نه) در یک مورد از هر ۲۰ تا ۳۴ هزار نوزاد پسر مشاهده میشود.علایم اولیه هموفیلی خونریزیهای طولانی پس از خراشهای کوچک است. این بیماران معمولاً با التهاب مفاصل روبرو هستند به همین دلیل در هنگام بروز درد و التهاب از راه رفتن عاجز میشوند.
به گزارش روابط عمومي معاونت اجتماعي دانشگاه علوم پزشكي تبريز :همه ساله شعاری توسط فدراسیون جهانی هموفیلی ارایه می شود که هدف آن یکسو نمودن تلاش های انجمن های حامی بیماران در کشورهای مختلف جهان است و این هدف ،رسیدن به « درمان برای همه » با ارتقای سه شاخص بهبود شرایط درمانی ،دارویی و کیفیت زندگی بیماران هموفیلی است.شعار امسال ( ۲۰۱۷ ) عبارتست از ” صدایشان را بشنوید ” که این شعار در راستای حمایت از زنان و دختران مبتلا به انواع اختلالات انعقادی است .
دكتر طاهر اقدم قائم مقام رئيس دانشگاه و معاون اجتماعي دانشگاه علوم پزشكي تبريز ضمن گرامي داشت اين هفته گفت : 12 هزار بیمار هموفیلی درسطح کشور شناسایی شده است یکی از وظايف دانشگاههای علوم پزشکی پیشگیری از معلولیت است و حضور سازمانهای مردمنهاد و خیرین سلامت در كنار دانشگاهها اثر بخش خواهد بود .
وی ضمن ابراز خوشحالی از تشکیل معاونت اجتماعی دانشگاه گفت : با راه اندازي معاونت اجتماعي در دانشگاه فعاليت هاي متعددي در خصوص سمن ها و خيرين سلامت صورت گرفته است و با اجراي دستورالعملهاي وزارتي و برنامه ها متعدد در آينده نزديك دانشگاه با هماهنگي هاي بهتر و توان بيشتر در كنار خيرين سلامت و بيماران هموفيلي خواهد بود .