مشارکت مردم و همکاریهای بینبخشی از ضرورتهای اجتماعی شدن سلامت هستند
اولین نشست هماندیشی مدیران و کارکنان دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت و دفاتر ستادی در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، با حضور وزیر بهداشت و معاون بهداشت، در سالن امام جواد وزارت بهداشت برگزار شد.
به گزارش پایگاه معاونت اجتماعی وزارت بهداشت، این نشست، با توجه به انتقال دفتر آموزش و ارتقای سلامت از معاونت بهداشت وزارتخانه به معاونت اجتماعی، با هدف بررسی فرصتها و چالشهای فراروی حوزه آموزش و ارتقای سلامت و آشنایی با رویکردهای جدید اجتماعی و ارتقای ساختار برنامههای آموزش سلامت برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر گلمکانی، سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، ضمن خیرمقدم و تشکر از حضور مدیران آموزش و ارتقای سلامت سراسر کشور و ضمن ارائه بیوگرافی و سوابق خود، به تبیین رویکردها و برنامههای آتی دفتر آموزش و ارتقای سلامت در معاونت اجتماعی پرداخت و از همگان تقاضا کرد با همه ظرفیتها در ماموریتهای دفتر آموزش و ارتقای سلامت شرکت کنند تا اهداف مورد نظر محقق شود.
دکتر گلمکانی ضمن معرفی برنامههای نشست هماندیشی مدیران و کارکنان دفتر آموزش و ارتقای سلامت، گفت: یکی از اهداف ما در این نشست طرح مسائل و مشکلات پیش رو با مدیران ارشد، برای ایجاد تسهیلاتی در پیشبرد امور است.
در ادامه این نشست سه تن از مدیران، به نمایندگی از دانشگاههای تیپ ۱، ۲ و ۳ به چالشها و مشکلات در حوزه آموزش و ارتقای سلامت اشاره کردند و راهکارهایی را برای حل این مشکلات ارائه دادند، از جمله بحث تقویت ساختار دفتر آموزش و ارتقای سلامت و ستاد آن در دانشگاههای علوم پزشکی شبکه، بحث انتقال نیروهای مجرب و کارآمد و بهکارگیری توانایی آنها، بحث حمایت از حقوق و مزایای کارکنان و در نهایت استقلال هویت دفتر آموزش و ارتقای سلامت در معاونت اجتماعی و استفاده از سامانه سیب و ظرفیت شبکه برای اجرای برنامههای پیش رو.
در این نشست، دکتر فرشاد، قائم مقام معاونت اجتماعی وزارت بهداشت، ضمن مرور سابقه شکلگیری دفتر آموزش و ارتقای سلامت در وزارت بهداری و بهداشت، به دغدغههای این دفتر اشاره کرد.
به گفته او دسترسی به جامعه و مردم و همچنین سازمانها و نهادهای خارج از وزارت بهداشت، که در ارتقای سلامت نقش دارند، از جمله دغدغههای این دفتر است و با انتقال آن به معاونت اجتماعی این دغدغه بهطور جدی برطرف خواهد شد.
دکتر ایازی، معاون اجتماعی وزارت بهداشت، در ادامه این نشست ضمن تشکر از وزیر بهداشت، معاونت بهداشت و معاونت توسعه و منابع انسانی که در فرآیند انتقال دفتر آموزش و ارتقای سلامت مساعدت کردند، به اهمیت نگاه این دفتر در اجتماعی شدن سلامت اشاره کرد و گفت: دو اصل مشارکت مردم و همکاریهای بینبخشی از ضرورتهای اجتماعی شدن سلامت هستند. در این راستا، نقش دفتر آموزش و ارتقای سلامت، برای توانمندسازی مردم و مسئولیتپذیر شدن آنها در حوزه سلامت، بسیار مهم است.
دکتر ایازی به سختیها و معضلاتی که متوجه همکاران و مدیران در حین تغییرات در دفتر آموزش و ارتقای سلامت شد، اشاره کرد و افزود: ما به این مشکلات واقفیم و با تدبیر سعی میکنیم بخش عمدهای از آنها را حل کنیم و جایگاه و منزلت دفتر آموزش و ارتقای سلامت را از آسیبها مصون نگه داریم.
در ادامه دکتر سالاریان، مدیرکل مرکز توسعه و تحول اداری وزارت بهداشت، نیز در مورد ساختار و تشکیلات دفتر آموزش و ارتقای سلامت گفت: قول میدهیم مشکلات ساختاری حوزه معاونت در دانشگاههای علوم پزشکی، گروههای آموزش و ارتقای سلامت و… برطرف شود.
در این نشست همچنین دو پنل، با عنوان فرصتها و تهدیدهای فراروی دفتر آموزش و ارتقای سلامت و برنامههای عملیاتی دفتر آموزش و ارتقای سلامت، با حضور کارشناسان و مدیران برگزار شد.