رئیس انجمن سکته مغزی ایران: سینما، بخشی از زندگی را میسازد
دکتر بابک زمانی، رئیس انجمن سکته مغزی ایران گفت: فلسفه وجودی هنر، ادبیات و سینما بهبود زندگی مردم است و هنر علاوه بر اینکه به ذات خود هم باید سرگرم کننده باشد، باید منفعتی نیز به مخاطب برساند. درحقیقت سلامت بخشی از آن منفعت است و باید به گونهای در فیلمها گنجانده شود که در بقیه ابعاد زندگی هم آموزنده باشد و به مردم کمک کند تا واقعیاتی را در مورد سلامت بیاموزند.
به گزارش پایگاه معاونت اجتماعی وزارت بهداشت؛ وی گفت: موضوع مهم این است که فیلم و هنر و سینما به تنهایی نقش آموزشدهنده ندارد و بیشتر “رل مدل” بودن آن مهم است؛ یعنی مدلی را نشان میدهد که برای سلامتی مهم است، به خاطر اینکه تجربههای مهمی در آن هست. سینمای هالیوود با هنر پیشههایی که داشت سیگار را در آمریکا جا انداخت و شرکتهای دخانی با استفاده از هنرپیشههایی که سیگار میکشیدند، پولهای هنگفتی به جیب زدند.
نمایش این فیلمها اثر هیجانی بر بیننده داشت و مصرف سیگار رشد و گسترش غول آسایی پیدا کرد و تا مدتها سیگار یک بخش مهم در سینمای هالیوود بود. بعدها با پیشرفت دانش و تکنولوژی متوجه شدند دخانیات تا چه حد بیماریزاست و توانستند با برنامهریزی متمرکزی هالیوود را از دخانیات بری کنند و حالا در فیلمها میبینیم که دیگر هنر پیشههای آنها سیگار نمیکشند. در واقع این رل مدل است که یک مدت به مردم میگوید سیگار بکشند و بعد از مدتی میگوید که سیگار نکشند. به بیان دیگر فیلم و هنر و سینما در واقع به دلیل ارائه مدل زندگی است که اهمیت دارد. فیلمسازان بخشی از زندگی را میسازند .
زمانی تاکید کرد: فیلمسازان مهمترین کمکی که میتوانند انجام دهند این است که در مورد سلامت به مردم دروغ نگویند و آنچه در سلامت جریان دارد، چه خوب و چه بد، بگویند که باید اصلاح شود و بعد دستورالعملهای مهم بهداشتی را که تصمیم به مداخله در رفتار مردم دارد، نشان دهند؛ مثل مصرف دخانیات، قلیان و نمک و…
سومین جشنواره ملی فیلم سلامت توسط موسسه آوای هنر سلامت از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هدف نمایش آثار ایرانی با محوریت نقش سلامت در زندگی انسان و با شعار «سلامت برای همه؛ اجتماعی شدن سلامت» از تاریخ ۱ تا ۵ شهریور ۹۷ به دبیری محمد کیاسالار برگزار خواهد شد.