برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
تاریخ : پنجشنبه 22 شهريور 1397
کد 333

معاون اجتماعی وزیر بهداشت تاکید کرد: اجتماعی شدن سلامت یک ضرورت است نه یک انتخاب

معاون اجتماعی وزیر بهداشت: اجتماعی شدن سلامت یک ضرورت است نه یک انتخاب/موظف هستیم که متناسب با سطح انتظارات مردم، پاسخگوی آنها باشیم

به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی سید محمد هادی ایازی در اجلاس روسا، معاونین اجتماعی، معاونین بهداشتی و مدیران شبکههای بهداشت و درمان دانشگاههاو دانشکده های علوم پزشکی کلان قطب دو کشور در تبریز اظهار کرد: مهمترین کلید واژه در بحث اجتماعی شدن سلامت به عنوان رویکرد نوین در تامین سلامت مردم و همکاریهای بین بخشی، مشارکت سازماندهی شده مردم است. ارتقاء سطح سواد سلامت آحاد جامعه نیز از دیگر ضروریات اجتماعی شدن سلامت بوده و طبق پیمایشی که انجام شده ۵۰ درصد از مردم جامعه از سواد کافی در حوزه سلامت برخوردار هستند.

وی افزود: همکاری بین بخشی به مفهوم استفاده از ظرفیت دستگاهها و نهادها به نفع سلامت، ایجاد عدالت در سلامت و کاهش نابرابریها و افزایش دسترسی مردم به مراکز سلامت است.

وی با اشاره به ۶۹ شاخص ابلاغی وزارت بهداشت در حوزه اجتماعی شدن سلامت، عنوان کرد: وضعیت شهرهای مختلف در این ۶۹ شاخص ابلاغی باید مشخص و نظام مداخله پیش بینی شود.

دکتر ایازی در ادامه آسیبهای اجتماعی را یکی از دغدهههای اصلی مدیران جامعه عنوان کرد و گفت: از میان ۲۳ آسیب اجتماعی، اعتیاد، حاشیه نشینی، طلاق، مسایل فرهنگی و اجتماعی جزو پنج آسیب الویتداری هستند که تمامی دستگاهها در کمک برای از بین بردن آن نقش دارند.

وی بیان کرد: صنعتی شدن جوامع و تغییر بار بیماریها، افزایش فاصله طبقات اجتماعی و کاهش عدالت، تغییر سطح انتظارات مردم از نظام سلامت، وجود نشانههایی از فساد روز افزون، ادامه روند افزایش بیماریهای غیرواگیر و جهانی شدن موضوعات مرتبط با سلامت باعث شده است تا موضوع اجتماعی شدن سلامت مطرح شود و ما نیز موظف هستیم که متناسب با سطح انتظارات مردم، پاسخگوی آنها باشیم.

وی با تاکید بر اصول و ارزشهای حاکم بر اجتماعی شدن سلامت، بیان کرد: اگر عزم و حمایت سیاسی وجود نداشته باشد، اجتماعی شدن سلامت با مشکل مواجه میشود و فرایند نگری، اخلاقمداری، عدالت اجتماعی، توانمندسازی آحاد مردم، کرامت و شرافت انسان، حفظ حقوق شهروندی و جلب اعتماد مردم به عنوان سرمایه اجتماعی نیز از دیگر اصول اجتماعی شدن سلامت به شمار میآیند.

معاون اجتماعی وزیر بهداشت در ادامه با تاکید بر نقش خیریهها و سمنها در اجتماعی شدن سلامت خاطرنشان کرد: هر ایرانی باید عضو یک کانون سلامت باشد و این کانون مبتنی بر اصول گفته شده فعالیت کند، با وجود این که مردم مشارکت خوبی در امور خیریه دارند، میتوان مردم را بیش از اینها به کار خیر دعوت کرد و از ظرفیت شهرها و ایرانیهای مقیم خارج از کشور، برای ارتقاء نظام سلامت بهرهمند شد.
 
وی، آگاهی افراد و خود مراقبتی، واکسیناسیون با مشارکت مردم، مراقبت در منزل، استفاده از گروههای جهادی، آموزش پزشکی جامعهنگر و تربیت پزشک اجتماعی، پیمایش و آزمایشهای جمعیتی، اعمال سیاستهای خوارو بار سازمان ملل متحد در حوزه غذا و دارو، کنترل و مصرف سموم کشاورزی را از مصادیق اجتماعی شدن سلامت در حوزههای مختلف بهداشتی، درمانی، آموزشی و دارویی عنوان کرد.
 
وی در ادامه خاطرنشان کرد: کمک به ایجاد و توسعه زیرساختهای بهداشتی و درمانی کشور توسط ۸۷۵ خیریه، آموزش و توانمند سازی مردم با حضور ۶۸۰ سمن مرتبط با سلامت و بهرهگیری از سفیران سلامت، نمونههایی از برنامههای اجتماعی شدن سلامت در ایران هستند.
 
دکتر ایازی خاطرنشان کرد: ایجاد معاونت اجتماعی، تقویت شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، تقویت همکاریهای بین بخشی و مشارکت مردم، تشکیل کمیسیون اجتماعی و شورای فرهنگی، برگزاری جشنوارههای مختلف سلامت از جمله سیاستهای وزارت بهداشت برای اجتماعی شدن سلامت است.
 
وی، برگزاری کارگروههای تخصصی برای پنج آسیب اجتماعی اولویتدار و ورود مستقیم به کنترل بیماری ایدز را از جمله اقدامات دبیرخانه کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی عنوان کرد.
 
در ادامه این اجلاس، پانل تخصصی "همکاریهای بین بخشی" با حضور دکتر سید محمد هادی ایازی، معاون اجتماعی وزیر بهداشت، دکتر نصیری، دکتر زمانی، دکتر فرشاد، دکتر رفیعیفر و دکتر وثوق برگزار شد و اعضای اجلاس به پرسش و پاسخ پرداختند.

 

 
  • تایید شده
  • در 1397/06/22
  • ساعت 9:20