برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
تاریخ : پنجشنبه 22 شهريور 1397
کد 335

پنجمین همایش توجیهی - مشورتی معاونت اجتماعی وزارت بهداشت در تبریز برگزار شد

بیانیه اجلاس روسا، معاونان اجتماعی، بهداشتی و مدیران شبکه بهداشت و درمان دانشگاههای علوم پزشکی قطب ۲ کشور
قرائت بیانیه اجلاس روسا، معاونان اجتماعی، بهداشتی و مدیران شبکه بهداشت و درمان دانشگاههای علوم پزشکی قطب ۲ کشور توسط دکتر طاهر اقدم معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تبریز 

بسم الله الرحمن الرحیم و الحمدالله رب العالمین
 
عوامل اجتماعی نقش اساسی در پیامدهای سلامتی داشته و تعیین کننده سلامت هستند به طوریکه ابعاد مختلف سلامت را تحت تاثیر قرار میدهند.
کشور ما بر اساس تجارب خود در استقرار شبکه بهداشتی درمانی و برنامه های متنوع ارتقای سلامت و تلاش در جهت تامین عدالت در سلامت همواره بعنوان یکی از کشورهای پیشرو نزد سازمان جهانی بهداشت شناخته شده است.

در همین راستا، ایجاد معاونت اجتماعی و تاکید بر رویکرد و برنامه ریزیها برای مشارکت های اجتماعی و همکاری بین بخشی اساسی ترین اقدام بعد از راه اندازی شبکه های بهداشتی درمانی کشور در نظام سلامت کشور تلقی می شود .

با استعانت از پیشگاه خداوند متعال و همزمان با آغاز ایام سوگواری آقا ابا عبدالله الحسین (ع) و در راستای هدف "اجتماعی شدن سلامت " اجلاس روسا، معاونین اجتماعی، معاونین بهداشتی، مدیران شبکه های بهداشت و درمان ، مسئولین آموزش سلامت و مددکاران دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی قطب 2 کشور ، معاون اجتماعی  و مدیران ستادی معاونت اجتماعی وزارت بهداشت و حضور استاندار آذربایجان شرقی در تبریز برگزار شد .

در این اجلاس کارگروه های تخصصی با عناوین توانمند سازی جوامع محلی و مشارکت بین بخشی، جلب مشارکت سمن ها و خیریه ها، مددکاری و پیشگیری،  فرهنگ، هنر و ارتقای سلامت با حضور شرکت کنندگان برگزار و پس از بحث و تبادل نظر  ،جمعبندی اولین اجلاس قطب دو در حوزه اجتماعی سلامت به شرح ذیل اعلام می گردد .
  1. اجتماعی شدن سلامت بعنوان یک رویکرد بنیادین ،بستر ساز تقویت خدمات جاری نظام شبکه بوده و تامین کننده همکاریهای بین بخشی و مشارکت در ارتقای شاخص های سلامت است .
  2. ایجاد و تقویت تشکل های مردمی در سطح محلات بعنوان فرصت طلائی برای انتقال صدای مردم به تصمیم سازان نظام سلامت و شورای عالی سلامت باید با حوصله و شکیبایی در سطح شبکه مورد اقدام قرار گیرد و ایجاد کانونهای سلامت محله با همکاری استاندارها و فرماندارها طی بخشنامه از اولویت ها می باشد .
  3. تدوین ،تصویب و اجرای برنامه جامع سلامت استان و شهرستان موکداʺمورد تایید دانشگاههای قطب بوده و انتظار داریم وزارت بهداشت حمایت لازم برای اجرای آن را اعمال نماید .
  4. مشارکت جامعه برای ارتقای سلامت از طریق ایجاد و توسعه سمن های سلامت محور جایگاه ساختار مند و پایدار خواهد یافت و باید مسئولین سیاسی – اجتماعی استان و شهرستان تسهیلات لازم در این مورد را فراهم نمایند .
  5. محدودیت منابع مالی از یک طرف و حضور خیرین و موسسات خیریه در استانهای منطقه از طرف دیگر ایجاب می کند که با جدیت بیشتری توانمند سازی و هدایت خیرین و موسسات خیریه استانهای منطقه صورت گیرد و این منابع به سوی ارتقای سلامت و برنامه های پیشگیری هدایت شوند .
  6. توسعه ناهماهنگ در ابعاد مختلف همواره آسیب های اجتماعی به دنبال دارد که فعال کردن کمیته آسیب های اجتماعی سلامت در ذیل کارگروه ساغ استان و شهرستان می تواند فرصتی مناسب برای طراحی و اجرای برنامه های بین بخشی در زمینه های مختلف آسیب ها فراهم نماید .
  7. با توجه به نقش سواد سلامت عمومی در ارتقای شاخص های سلامت و ضرورت نقش کلیه دستگاههای دولتی ،خصوصی و تشکل های مردمی در این زمینه ، انتقال برنامه آموزش و ارتقای سلامت به معاوت اجتماعی ،زمینه توسعه کمی و کیفی برنامه های مذکور را پیش از پیش فراهم نموده است توسط روسای محترم دانشگاه ها و دانشکده ها و مدیران شبکه های بهداشت و درمان حمایت خواهند شد .
  8. ایجاد و فعال کردن شورای فرهنگی سلامت بعنوان فرصتی برای جلب همکاریهای بین بخشی در ارتقای سطح سواد عمومی سلامت مورد تاکید می باشد .
  9. مددکاری اجتماعی در نظام سلامت کشور بعنوان یک رشته تخصصی موثر مدتها مغفول بوده است و امید است با طراحی یک برنامه جامع در سطح ملی ،استانها و شهرستانها شاهد حضور فعالتر این گروه از همکاران در نظام سلامت کشور باشیم .
  10. نظام شبکه بهداشتی درمانی کشور بعنوان یکی از افتخارات نظام سلامت کشور بوده و باید اجرایی کردن رویکرد اجتماعی سلامت در این بستر تعریف و ادغام شود .
  • تایید شده
  • در 1397/06/22
  • ساعت 10:5