برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
تاریخ : شنبه 24 شهريور 1397
کد 336

مدیرکل سازمان‌های مردم نهاد وزارت بهداشت:

اگر سازمان مردم نهاد نداشته باشیم، یکی از مهم‌ترین رکنهای توسعه را نخواهیم داشت/ اکثر سمن‌ها در شهرها تشکیل می‌شوند و هیچ اثری از آن‌ها در روستاها نیست

 
مدیرکل  سازمانهای مردم نهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سازمانهای مردم نهاد برای عمل به رسالت اصلی خود، باید ارائه خدمات در مناطق محروم را به عنوان اولویت خود قرار دهند.
 
دکتر مصطفی جمالی، در گفتوگو با روابط عمومی معاونت اجتماعی با بیان این مطلب اظهار کرد: متاسفانه سازمانهای مردم نهاد در کشور ما عملکرد لازم در روستاها و مناطق محروم را نداشته و اکثر سمنها در شهرهای بزرگ یا برخی از شهرستانها تشکیل میشوند و هیچ اثری از آنها در روستاها نیست.
 
 وی در ادامه با بیان این که حدود ۱۵ هزار سازمان مردم نهاد در کشور ما در تمامی حوزهها مشغول به ارایه خدمات و فعالیت هستند، گفت: با نگاهی اجمالی میتوان گفت ما در کشور به ازای هر ۱۰ هزار نفر یک سمن داریم و این در حالی است که در کشوری مثل فرانسه به ازای هر ۵۰ نفر و در کشور انگلیس به ازای هر ۷۲ نفر یک سازمان مردم نهاد وجود دارد.
 
وی با بیان این که سازمانهای مردم نهاد از بطن جامعه به وجود آمده و توسط تعدادی از مردم که برای هدفی مشترک یک جا جمع شدهاند، ایجاد میشود، افزود: مردم با احساس کمبود، درد و رنج و یا این تفکر که دولت نتوانسته است کمبودی را رفع کند، اقدام به تشکیل سمن ها میکنند.
 
دکتر جمالی قانونمند بودن را یکی از ویژگیهای اساسی سازمانهای مردم نهاد، عنوان کرد و گفت: متقاضیان تشکیل سازمانهای مردم نهاد با مراجعه به وزارت کشور اقدام به اخذ مجوز میکنند، بسیاری از مساجد و خیریهها مشغول به انجام کار خیر هستند، اما سازمانهای مردم نهاد با اخذ مجوز به طور قانونی حرکت کرده و از یک ارگان رسمی تاییدیه دارند.
 
 وی در ادامه ماهیت داوطلبانه بودن را از دیگر ویژگیهای سمنها دانست و افزود: کارکنان در این سازمانها به طور کاملا خودجوش اقدام به انجام کارهای خیرخواهانه میکنند و باید توجه داشت که این سازمانها باید به طور کاملا مستقل عمل کرده و داوطلبان وابسته به هیچ حزب و جناحی نباشند به عنوان مثال سازمان مردم نهاد، حق دخالت در انتخابات یا کارهای این چنینی را ندارد.
 
 وی در بخش دیگری از سخنانش، رونق اقتصادی، پویایی فرهنگی، پایداری محیط زیست و عدالت اجتماعی را از ارکان اصلی اقتصاد پایدار جوامع دانست و بیان کرد: مهمترین رکن ایجاد عدالت اجتماعی تشکیل سازمانهای مردم نهاد بوده و در صورتی که سازمان مردم نهاد نداشته باشیم، یکی از مهمترین رکن توسعه را نخواهیم داشت.
 
 مدیرکل  سازمانهای مردم نهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: با توجه به این که سمنها با توده مردم سر و کار دارند، میتوانند در آگاه سازی و آموزش مردم نسبت به حقوق خودشان، نقش مهمی را ایفا کنند، مردمی که با حقوق خود آشنا باشند، مطالبهگر شده و مسئولان را موظف به پاسخگویی میکنند، به همین ترتیب، مسئولی که موظف به پاسخ به مردم باشد، دچار فساد و خطا نمیشود.
 
وی اظهار کرد: سازمانهای مردم نهاد همچنین میتوانند آگاهی بیشتری نسبت به نیازهای مردم داشته و آن را به مسئولان منتقل کرده و مسئولان را در راستای سیاست گذاری بر مبنای نیازهای واقعی مردم، یاری کنند.
 
 وی با تاکید بر نقش سازمانهای مردم نهاد در مواقع بحرانی تأکید کرد و گفت: در کشورهای مختلف از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد برای مدیریت بحران استفاده میکنند، همچنین سمنها میتوانند در دور زدن و مهار برخی تحریمها در مواقع بحرانی گرهگشا باشند.
 
وی تاکید کرد: در  کشورهایی که فعالیتهای خود را به سازمانهای مردم نهاد سپردهاند، دولت کوچکتر شده و بسیاری از کارها به بخش خصوصی یا به دست مردم سپرده شده و با هزینه کمتر، کیفیت بهتر و سرعت بیشتری رو به انجام است.
 
 دکتر جمالی در پایان با تاکید بر نقش سازمانهای مردم نهاد در بیشتر کردن اعتماد مردم نسبت به دولت خاطرنشان کرد: این سازمانها میتوانند در ایجاد وفاق ملی بین دولت و مردم نقش مهمی را ایفا کنند.
 
  • تایید شده
  • در 1397/06/24
  • ساعت 8:48