سونامی سرطان در کشور واقعیت ندارد
معاون اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سونامی سرطان در کشور واقعیت ندارد و میزان شیوع این بیماری در ایران نسبت به کشورهای توسعه یافته کمتر است.
به گزارش وبدا به نقل از ایرنا، دکتر سیدمحمد هادی ایازی در حاشیه برگزاری اجلاس روسا، معاونین بهداشتی، مدیران شبکه بهداشت و درمان دانشگاه های علوم پزشکی قطب 6 کشور در زنجان اظهار داشت: نگرانی هایی درخصوص افزایش شمار افراد مبتلا به انواع بیماری های سرطان در سال های آینده به دلیل رعایت نکردن مسائل کنترلی و پیشگیرانه وجود دارد.
وی یادآور شد: هم اکنون قریب به 75 خیریه و سازمان مردم نهاد در سطح کشور فقط در حوزه سرطان اقدامات پیشگیرانه و درمانی را ترویج و انجام می دهند که فعالیت های بسیار خوبی نیز در این خصوص انجام شده است.
دکتر ایازی افزود: افزایش مشارکت مردم در کنترل، کاهش و درمان بیماری های مختلف از جمله برنامه های مهم معاونت امور اجتماعی این وزارتخانه است.
وی خاطرنشان کرد: براساس آخرین آمار اعلام شده سالانه بین 90 تا 100 هزار نفر ابتلای جدید به بیماری سرطان در کشور رخ می دهد و هم اکنون 350 هزار بیمار سرطانی وجود دارد که بخش قابل توجهی به حیات خود ادامه می دهند و بخش دیگری نیز درمان نمی شوند.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت ادامه داد: آمار بیماری ها با توجه به جمعیت جوان کشور چندان زیاد نیست و در این میان کشورهایی که به سمت سالمندی پیش رفته اند، با بیماری های بیشتری دست به گریبان هستند.
وی اظهار داشت: نگرانی های که برای سال های آینده به دلیل افزایش شمار سالمندان در کشور وجود دارد، مواجهه با تعدد بیماری هاست.
دکتر ایازی ادامه داد: هم اکنون برخی بیماری ها به دلیل وجود غربالگری ها به شناسایی زودهنگام بیماری مبتلایان در کشور منجر شده، بطوری که در زمان حاضر بین 60 تا 70 هزار بیمار مبتلا به ام اس، در مراکز متعدد غربالگری و درمانی شناسایی شده اند.
دغدغه جدی در زمینه تولید داخلی اقلام مختلف دارویی وجود ندارد
معاون اجتماعی وزارت بهداشت ادامه داد: هم اکنون کشورمان در شرایط تحریم قرار گرفته و گفته می شود دارو جز اقلام تحریم ها نیست، اما از آنجایی که انتقال ارز با مشکلاتی مواجه خواهد شد، این مساله نیز به طور طبیعی تحت تاثیر قرار می گیرد.
وی بیان کرد: بر این اساس، تمامی دست اندرکاران در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تلاش می کنند این مساله مشکلی را در کشور ایجاد نکند که تاکنون نیز به این نحو بوده است.
دکتر ایازی افزود: در مجموع رقمی که در برخی بیماری ها و کمبودهایی که وجود دارد در قیاس با داروی کل کشور قابل توجه نیست، چراکه هم اکنون 95 تا 97 درصد داروی مورد نیاز کشور در داخل تولید می شود.
وی در ادامه گفت: دغدغه جدی در زمینه تولید داخلی اقلام مختلف دارویی وجود ندارد، اما باید پذیرفت که برخی اقلام دارویی با کمبودهایی مواجه شده که در زمان حاضر یک تیم کارشناسی در این ارتباط تشکیل شده و به صورت مستمر مسائل را رصد و برای رفع آن چاره جویی می کنند.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت با اشاره به راه اندازی کانون های سلامت در کشور گفت: این وزارتخانه با توجه به مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی موظف شده که در تمامی محلات سطح کشور و روستاها کانون های سلامت راه اندازی کند.
وی بیان کرد: با توجه به پیش بینی انجام شده تا پایان دولت دوازدهم قریب به هفت هزار کانون سلامت در کشور راه اندازی می شود که این کانون ها در بسیاری از شهرها راه اندازی شده است. برای مثال در شهر تهران 354 خانه سلامت و در هر خانه سلامت 10 کانون ایجاد شده که در عمل، سه هزار و 540 کانون را شامل می شود.