برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
تاریخ : شنبه 21 مهر 1397
کد 378

با همت شورای هماهنگی حوزه سمن های سلامت استان آذربایجان شرقی برگزار شد

همایش اجتماعی کردن سلامت از طریق نسخه‌نویسی اجتماعی

به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی همایش اجتماعی کردن سلامت از طریق نسخه‌نویسی اجتماعی با همت شورای هماهنگی حوزه سمن های سلامت استان آذربایجان شرقی برگزار شد
دکتر پزشکی عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات مولفه‌های اجتماعی سلامت دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت :اجتماعی کردن سلامت از طریق نسخه‌نویسی اجتماعی توسط پزشکان و ارائه خدمات پزشکی پیرامونی، توسط شهروندان میسر می شود و نسخه‌نویسی اجتماعی راهکاری برای درمان غیر‌جسمی و غیر‌روانی بیماران جسمی و روانی، توسط افراد آگاه و داوطلب در سازمان های غیر دولتی، موسسات خیریه می باشد.
بسیاری از بیماران روانی و جسمی، اختلالاتی در شرایط زندگی خود ( یا همان تعیین گرهای اجتماعی سلامت) دارند که بهبود نسبی و یا کامل این اختلالات می‌تواند منجر به درمان نسبی یا کامل بیماران و یا حداقل کند شدن سرعت پیشرفت بیماری و بهبود پیش آگهی بیماران شود.
درمان بیماران توسط پزشکان عمدتا بر روی جسم بیماران و به میزان بسیار کمتری بر روی روان بیماران متمرکز است. ندرتا مداخله‌ای توسط پزشکان، برای بهتر کردن شرایط زندگی بیماران صورت می‌گیرد. اما برخی از پژوهش‌ها نشان داده است که پاسخ به نیازهای اجتماعی بیماران و بهبود شرایط زندگی آنها، در بهبودی بیماران جسمی و روانی نقش اساسی دارد.
 
  نسخه‌نویسی اجتماعی توسط پزشکان یک رویکرد علمی و انسان‌دوستانه‌ای است که در آن بیماران با شرایط زندگی ناسالم به خیرین، شهروندان داوطلب، موسسات خیریه و تشکل‌های مردمی مرتبط با تعیین‌گرهای اجتماعی سلامت معرفی می‌شود. این معرفی توسط Link Worker که با پزشک همکاری دارد صورت می‌گیرد. Link Worker  فردی است آموزش دیده که بیمار را توانمند می سازد تا با کمک سازمان های حمایت گر و افراد توانمند و توسعه یافته، شرایط زندگی ناسالم خود را ترمیم نماید.

 
تشکل های مردمی، موسسات خیریه، خیرین و افراد داوطلب بدون کوچک‌ترین مداخله مستقیم در جسم و یا روان بیماران معرفی شده و صرفا با رویکرد "ترمیم شرایط زندگی ناسالم بیمار"، به شفا یافتن بیمارکمک شایانی می‌کنند.
 
بر اساس اختلالاتی که بیمار در شرایط زندگی خود دارد، حمایت تغذیه‌ای از بیمار، بهبود وضعیت محل سکونت بیمار، کاستن از استرس‌های شغلی بیمار، به عضویت درآوردن بیمار در گروه‌های ورزشی و یا هنری از جمله اقداماتی است که برای ترمیم شرایط زندگی ناسالم بیمار  صورت می گیرد.
 
صنعت بیمه، نسخه نویسی اجتماعی را تحت پوشش خود ندارد هر چند که در بسیاری از مواقع، بیماران روانی و جسمی با نسخه های اجتماعی بهتر از نسخه های دارویی بهبود می یابند. با توجه به این عدم پوشش، نقش تشکل های مردمی در پیچیدن نسخه های اجتماعی بسیار مهم است.
 
موسسات خیریه مستقر در بیمارستان ها می توانند به بهبود شرایط زندگی بیماران بستری کمک کنند تا از عود بیماری پس از ترخیص بیماران پیشگیری شود.
 
گفتنی است :دکتر میلانی  ، دکتر کوکبی و دکتر پزشکی از سخنرانهای این همایش بودند

      
  • تایید شده
  • در 1397/07/21
  • ساعت 9:9