تشکیل کانون سلامت محله گامی اساسی در اجتماعی کردن سلامت است /ما چاره ای جز نگرش اجتماعی به سلامت نداریم
معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: تشکیل مجامع و کانون های سلامت محلات در راستای اجتماعی کردن سلامت تعریف شده است .معاونت اجتماعی با بسیج نیروهای دانشگاه تشکیل کانونهای سلامت را در اولویت برنامه های خود قرار داد و در حال حاضر تعداد کانون های سلامت محله در شهرهای استان به مرز 500 رسید.
طاهر اقدم افزود : دبیر و جانشین این کانونها ابلاغ رسمی دو امضایی از طرف رئیس مرکز سلامت منطقه و شهرداری یا دهیاری دریافت می کنند و در واقع وارد مرحله توانمند سازی می شوند و در این مرحله آموزشهای لازم را توسط کارشناسان آموزش سلامت در مناطق خواهند دید .
ایشان در قسمت دیگری از سخنان خود در مورد اجتماعی کردن سلامت گفت : اصولا تصمیم گیری مستلزم انتخاب راهی از میان راههاست ،یعنی اگر بجز یک راه ، راه دیگری وجود نداشته باشد طبیعتا تصمیمی نیز وجود نخواهد داشت و ما در واقع ، تصمیم نگرفتیم که سلامت را اجتماع محور کنیم بلکه چاره ای جز این نداریم ، فقط از این نظر میتوانیم بگوییم تصمیم به اجتماعی کردن سلامت گرفتیم که در تصمیم گیری قصدو عمد وجود دارد وبا اتخاذ یک تصمیم می خواهیم به هدف خاصی برسیم .
ایشان ادامه داد : ما دربحث اجتماعی کردن سلامت به دنبال جلب مشارکت مردم و دیگر ارگانها و نهادهای مرتبط با سلامت در همه ابعاد آن هستیم در واقع همان سهم 75 درصدی دخیل در سلامت که خارج از اختیارات وزارت بهداشت و درمان است .
وی در پایان ضمن تقدیراز استقبال خوب مردم و مسئولین استان در استقبال از طرح مردمی کانونهای سلامت محله گفت :امیدوارم با دست یابی به افزایش مشارکت موثر، کارآمد، پویا و خلاق مردم در توسعه سلامت خود، خانواده و محله بتوانیم به میزان بالای از سلامت و تندرستی در جامعه دست یابیم .