اجتماعی شدن سلامت یکی از عوامل موفقیت کنترل بیماریهای غیرواگیر است
دکتر سید محمدهادی ایازی، معاون اجتماعی وزیر بهداشت، ضمن تاکید بر لزوم اجتماعی شدن سلامت، گفت: در اجتماعی شدن سلامت، مشارکت مردم، افزایش سواد سلامت، توجه به آسیبهای اجتماعی و همکاریهای بینبخشی در نظام سلامت بسیار مهم است.
به گزارش پایگاه معاونت اجتماعی وزارت بهداشت، دکتر سید محمدهادی ایازی در اجلاس اجتماعی شدن سلامت کلان منطقه ۱۰ کشوری، اظهار داشت: باید در مسیر اجتماعی شدن سلامت گام برداریم، چون جامعه به سمت صنعتی شدن پیش میرود و فاصله طبقاتی افزایش مییابد و اگر طرح تحول سلامت اجرا نمیشد، مشکلات جدی برای مردم پیش میآمد. از سوی دیگر با کاهش منابع و افزایش سطح انتظارات از نظام سلامت نیز روبرو هستیم.
وی با اشاره به تصویب سند کنترل بیماریهای غیرواگیر، تصریح کرد: بیماریهای غیرواگیر عامل ۷۶ درصد از مرگومیرها در کشور است و از این رو کنترل این بیماریها در دستور کار شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و وزارت بهداشت قرار گرفته و برای موفقیت آن، اجتماعی شدن سلامت ضروری و لازم است.
معاون اجتماعی وزیر بهداشت، تشکیل مجمع ملی سلامت، شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، مجامع استانی و شهرستانی سلامت را نشانهای از حمایت سیاسی از نظام سلامت عنوان کرد و افزود: در این مجامع با همکاریهای بینبخشی، بر تامین سلامت جامعه و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر تاکید میشود چون ۷۵ درصد از عوامل موثر در نظام سلامت، خارج از اختیارات وزارت بهداشت است.
دکتر ایازی خاطرنشان کرد: مشارکت مردم در تامین سلامت بسیار مهم بوده و به همین خاطر است که روز به روز شاهد افزایش مشارکت اقشار مختلف در تامین سلامت هستیم. تشکیل سفیران سلامت دانشآموزی و دانشجویی، فعالیت سمنها و کانونهای محله نمونههایی از این مشارکت است.
وی ضمن تقدیر از خیّرین سلامت به دلیل کمک به حوزه سلامت، گفت: خیّرین در سال گذشته ۱۷۰۰ میلیارد تومان به حوزه سلامت کمک کردند که قدردان آنها هستیم و وجود آنها را برای نظام سلامت، غنیمت و فرصت میدانیم، چرا که آنها اقدامات بزرگی در این حوزه انجام دادهاند.
دکتر ایازی افزود: ابتدای دولت یازدهم، ۱۳ همراهسرای بیماران در کشور وجود داشت، اما امروز تعداد آنها به ۸۰ همراهسرا افزایش یافته و شبکه ملی همراهسراهای بیماران تشکیل شده تا مشخص شود که همراهسراها باید چگونه ساخته و تجهیز شوند. همچنین هزینه احداث این همراهسراها توسط مردم و خیّرین تامین شده است.
معاون اجتماعی وزیر بهداشت نقش همکاریهای بینبخشی در ارتقای سلامت را مهم ارزیابی کرد و افزود: سال گذشته ۳۳۶ هزار نفر در حوادث ترافیکی مصدوم شدند و اگر وزارت بهداشت اقدامات مشترکی را با وزارت راه و شهرسازی، شهرداریها و پلیس راهنمایی و رانندگی در جهت ارتقای فرهنگ رانندگی انجام دهد، شاهد حوادث و مصدومان کمتری خواهیم بود.