برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
تاریخ : چهارشنبه 14 آذر 1397
کد 448

حضور دکتر ملک افضلی مشاور عالی معاون اجتماعی وزیر بهداشت در تبریز

دکتر ملک افضلی : آسیب های اجتماعی ناشی از رفتارهاست و رفتارها در دست انسانهاست / اجتماعی شدن سلامت تنها راه حل مشکلات نظام سلامت است

به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی دکتر ملک افضلی در جمع کارکنان دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت : وضعیت فعلی نظام سلامت می طلبد تحول جدیدی در نظام سلامت کشور رخ بدهد وجهش دیگری را تجربه کند و در این راه ما شرکای جدیدی را در کنار خود باید داشته باشیم « مردم و دیگر دستگاهی و نهاد ها » که  بدون همراهی آنها نمی توانیم نتیجه بگیریم .
 

دکتر ملک افضلی با بیان اینکه آسیب های اجتماعی ناشی از رفتارهاست و رفتارها در دست انسانهاست  گفت : شریک اول در ایجاد تحول در نظام سلامت خود مردم هستند یعنی اگر سواد سلامت مردم ارتقا یابد ، مردم مشارکت بکنند ، خود مراقبتی بکنند از خودشان و خانواده شان مراقبت بکنند  در واقع از جامعه مراقبت می کنند و در این صورت آسیبهای اجتماعی کاهش می یابد.

و شریک دوم دیگر دستگاهها و نهادها هستند . یعنی اگز قرار است سواد سلامت مردم را ارتقاء دهیم هیچ جایی بهتر از آموزش و پرورش نیست . یا اگر محصولات کشاورزی سالم می خواهیم بدون همکاری جهاد کشاورزی مقدور نخواهد بود .
 

مشاور عالی معاون اجتماعی وزارت بهداشت لازمه اجتماعی شدن سلامت را شناسایی ظرفیت‌ها و نیروهای موجود در جامعه - سازماندهی ظرفیت‌ها – توانمند سازی نیروها و مشارکت دادن آنها در فرآیندهای تصمیم‌گیری در نظام سلامت دانست و افزود : در حال حاضر، برخی از این ظرفیت‌ها، شناسایی شده‌اند مانند خیرین و سمن ها. در راستای هدف اجتماعی‌سازی سلامت، برای نمونه، باید بیندیشیم که چگونه ساختار خیریه‌ها و سمن‌ها را بهینه کنیم. چگونه از همکاری سایر بخش‌های دولتی و خصوصی و حتی ساختارهای بین‌المللی برای بهبود وضعیت محیط زیست، حمل و نقل، تغذیه، سوادآموزی و… بهره‌مند شویم.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت : از الزامات اجتماعی شدن سلامت، توجه به هر چهار بُعد سلامتی، اعم از سلامت جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی است. برای مثال لازم است در خدماتی که در PHC ارائه می‌شود، برنامه‌های پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نیز ادغام شود. در واقع امروزه، نمی‌توان خدمات مراقبت‌های اولیه را ارائه کرد اما در آن به مسائل اجتماعی توجه نداشت.

ایشان با بیا ن اینکه سیستم بهداشت و درمان هم باید رویکرد اجتماعی داشته باشند و تمرکز وزارت بهداشت باید اجتماعی شدن سلامت باشد گفت : حتی در حیطه پژوهش نیز می‌توان تحقیقات را به سمت نیاز جامعه جهت داد، نه این‌که صرفا پژوهشی انجام شود که منجر به چاپ مقاله شود. پژوهش‌ها باید مساله‌محور باشند. از جمله روش‌های مناسب برای پژوهش در زمینه SDH، تحقیقات مبتنی بر مشارکت مردم (CBPR) است ‌که جامعه مورد پژوهش، خود به عنوان شریک پژوهشی در کنار محقق قرار می‌گیرد.

البته لازم است که مدل‌های مختلفی برای جلب مشارکت مردم طراحی و آزمون شوند. همچنین، تحقیقاتی از نوع Health system research (HSR) می‌تواند کمک‌کننده باشد، پژوهش‌هایی که چالش‌های پیش روی بخش سلامت کشور را در نظر داشته و پاسخگوی نیازهای مردم باشد. بر این اساس برای اجتماعی شدن سلامت، لازم است هر دو نوع تحقیقات اعم از CBPR و HSR  تقویت و تشویق شوند.

ایشان در پایان گفت : با شناختی که از توانمندیهای مدیران دانشگاه علوم پزشکی دارم تبریز دارم امیدوارم در مورد اجتماعی شدن سلامت  هم با همراهی تمام معاونت های دانشگاه بازهم بعنوان یکی از دانشگاهی پیشرو و موفق کشور عمل کند . 
  • تایید شده
  • در 1397/09/14
  • ساعت 13:29