برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
تاریخ : پنجشنبه 15 آذر 1397
کد 449

در همایش نقطه سر خط مطرح شد :

به جوانان و نوجوانان و گروه هایی از مردم که در معرض بیشترین خطر از بابت اعتیاد و رفتارهای پرخطر جنسی قرار دارند، کمتر توجه شده

دکتر صومی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت : ما در برابر عظمت تمامی انسانهایی که برای سلامت مردم تلاش می کنند سر تعظیم فرود میاوریم و یاد همه انسانهایی که از آزمایشگاه تا بالین ، تا گروههای خیریه مثل موسسه نیکوکاری و محیای آذر تلاش می کنند تا انسانهای کمتری آلوده شوند و افراد آلوده به موقع شناسایی شوند و همچنین آنهایی که نیازمند مراقبت های مهم اجتماعی هستند تحت مراقبت قرار گیرند گرامی می داریم و به پیشکسوتانمان در این مسیر درود می فرستیم .

ایشان افزود: تلاشهایی که دانشمندان میکنند بسیار با ارزش هست و پیشرفت بسیاری در تشخیص و درمان حاصل شده و تلاش‌ها در راستای پیشگیری، از میلیون‌ها مورد ابتلای جدید جلوگیری نموده است و امروزه به جایی رسیده ایم که نباید از ایدز بترسیم .
 
دکتر صومی اظهار داشت : میزان ابتلا به این عفونت از سال 2000 تا 2017 به مقدار  36 درصد کمتر شده و مرگ ناشی از HIV هم به همین میزان کاهش پیدا کرده است. اما این کاهش در همه جای جهان یکسان نبوده است و متاسفانه در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا و کشورهای اروپای شرقی و آسیای میانه نه تنها با سرعت بیشتری در حال افزایش است بلکه در بعضی از آن ها از حد هشدار هم گذشته است.

 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان وضعیت آماری HIV کشور و استان ادامه داد : در سال 1396 در استان تعداد 50000 تست تشخیص سریع HIV و در شش ماهه اول سال جاری حدود 22000 تست در سطح استان انجام شده است  و تعداد بیمار شناسایی شده جدید23 نفر در سال 1396 و در 14 نفر در شش ماهه اول سال جاری می باشد و همانند الگوی کشوری درصد زنان مبتلا و راه انتقال جنسی در سالهای اخیر رو به افزایش هست.
ایشان در مورد روند درصد تشخیص به تخمین موارد گفت :علی رغم اینکه طی سال گذشته تعداد کل تست های تشخیصی افزایش چشمگیری داشته است اما روند تشخیص موارد جدید به کندی رو به افزایش است . و در استان آذربایجان شرقی نیز این روند مشابه روند کشوری است
 
دکتر صومی با بیان اینکه به جوانان و نوجوانان و گروه هایی از مردم که در معرض بیشترین خطر از بابت اعتیاد و رفتارهای پرخطر جنسی قرار دارند، کمتر توجه شده است گفت :  ما به ائتلاف پیشگیری تا سال 2020 پیوستیم. و هدف از این ائتلاف  این است که 90 درصد افراد مبتلا را شناسایی بکنیم و 90 در صد آنها را تحت مراقبت قرار بدهیم  که ما با این رقم فاصله داریم و افرادی که از بیماری خودشان خبر ندارند اولا اینکه بیماری شان پیشرفت می کند و ثانیا بعنوان یک منبع مبتلا دیگران را مبتلا می کنند  .
 
دکتر صومی در ادامه گفت : باید  انجام آزمایش اچ آی وی را گسترش دهیم؛ تا افراد بیشتری بتوانند به درمان دسترسی پیدا کنند؛  و منابع مورد نیاز را برای پیشگیری از موارد جدید عفونت افزایش دهیم؛ و به انگ پایان دهیم.






  • تایید شده
  • در 1397/09/15
  • ساعت 11:57