سازمان جهانی بهداشت به مناسبت روز جهانی بدون دخانیات ،شعار "دخانیات تهدیدی برای توسعه" اعلام نموده است .
با توجه به اهمیت موضوع وزارت بهداشت و درمان هفته ملی بدون دخانیات از تاریخ 10لغایت 16 تیرماه برگزار می گردد. و شعار هفته ملی بدون دخانیات سال 1396 را "دخانیات، تهدیدی برای توسعه و سلامت" انتخاب نموده اند و ایام هفته با عناوین زیر نامگذاری شده است:
شنبه 10/4/1396"دخانیات تهدیدی برای جوانان" یکشنبه "دخانیات تهدیدی برای زنان" دوشنبه "دخانیات تهدیدی برای محیط زیست" سه شنبه "دخانیات تهدیدی برای توسعه پایدار" چهار شنبه "دخانیات تهدیدی برای سلامت" پنج شنبه "سفیران سلامت علیه دخانیات" جمعه "نقش آموزه های دینی در کنترل مصرف دخانیات"
هر ساله به مناسبت روز جهانی بدون دخانیات 31 می اقدامات و فعالیت های گسترده ای با همکاری ارگان های ذیربط به منظور حمایت طلبی برای اجرای سیاست های موثر بر کاهش مصرف دخانیات و ارتقاء سطح آگاهی عمومی به ویژه جوانان و نوجوانان نسبت به مضرات استعمال دخانیات انجام می پذیرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تبریز برنامه های متنوعی در هفته بدون دخانیات در سطح استان اجرا شد از جمله این برنامه ها همایش « دخانیات ، تهدیدی برای توسعه و سلامت » بود که در روز جمعه مورخ 13/4/1396 در مرکز بهداشت شهرستان تبریز تشکیل شد .
دکتر طاهر اقدم قائم مقام رئیس دانشگاه و معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در این همایش گفت : رسالت اصلی ما آموزش و اطلاع رسانی صحیح به مردم است و در این خصوص باید از تمام توانمندیهای استفاده کرد . ایشان اضافه کرد : استفاده از ظرفیت های سازمانهای مردم نهاد ، رابطین سلامت و مشارکت خود خانواده ها بسیار تاثیر گزار خواهد بود .
دکتر خسرو شاهی رئیس مرکز بهداشت شهرستان تبریز در این همایش گفت : بیماریهای قلبی عروقی دومین عامل مرگ و میر است و طبق برنامه های سازمان بهداشت جهانی کشور ها منعهد هستند تا سال 2025 به میزان 25% از بیماریهای قلبی عروقی کاسته شود و کم تحرکی ،تغذیه نامناسب و دخانیات از عوامل اصلی بیماریهای قلبی عروقی می باشد . ایشان افزود : در سالهای گذشته فعالیتهای بسیار باارزشی در راستای آموزش و اطلاع رسانی مردم صورت گرفته که نیاز به تداوم و استمرار دارد و همکاران در واحدهای مختلف برنامه ریزیهای لازم را انجام داده اند .
مهندس رضایی کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان تبریز در ادامه این همایش از افتتاح 20 کلنیک مشاوره و ترک دخانیات خبر داد و اضافه کرد : این کلنیک ها در 20 مجتمع و مرکز جامع سلامت کلان شهر تبریز ایجاد شده که با کادر پزشک و کارشناس دوره دیده مجرب از این هفته کار خود را شروع می کنند و با آخرین متد مورد تائید وزارت بهداشت در اختیار همشهریانی می باشند که علاقمند به ترک دخانیات هستند .
در آخر این همایش مسئولین و تعداد 120 نفر از کارشناس بهداشت محیط در قالب 25 تیم آموزشی در پارکهای اصلی سطح شهر در میان مردم حاضر شدند و بصورت چهر به چهره مضرات و عواقب مصرف دخانیات را برای مردم یاد آوری کردند .
در این همایش از توانمندیهای گروه هنری تارویژ در بیان مضرات دخانیات استفاده شد .که با استقبال خوب همشهریان مواجه شد .