نمایشگاه کتاب تبریز از دوم تا هفتم آبان ماه 1396 در محل نمایشگاه بین المللی تبریز برگزار می شود
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، محمد محمدپور صبح امروز در نشست خبری پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز که در تالار خاقانی برگزار شد، با اشاره به اینکه نمایشگاه کتاب تبریز به عنوان دومین نمایشگاه بزرگ کتاب پس از تهران به مطالبه جدی ملی برای برگزاری تبدیل شده است اظهار کرد: این نمایشگاه به عنوان نقطه قوت فرهنگی تبریز در سطح ملی و بین المللی مطرح است.
وی با تاکید بر اینکه بدون توسعه فرهنگی در سایر ابعاد توسعه با مشکل مواجه خواهیم شد افزود: اگر عنصر فرهنگ در جریان توسعه و سبد خانوار سهمی نداشته باشد، توسعه نامتوازن خواهیم داشت که کشور را با مشکلات جدی روبهرو میکند.
مدیرکل ارشاد آذربایجان شرقی یکی از شاخصههای توسعه فرهنگی را میزان مطالعه و کتابخوانی دانست و گفت: در این زمینه آمار و ارقام چندان امیدوار کننده نیست و باید روند فعلی اصلاح شود.
وی با اشاره به اینکه نمایشگاه کتاب تبریز در 14 دوره گذشته برای بهبود شاخصهای مطالعه با استقبال خوبی مواجه شده بود ابراز داشت: میزان فروش در سال گذشته به رقم 4.5 میلیارد تومان رسید که ناشران کشور هم نسبت به نمایشگاه تبریز اقبال خوبی نشان دادهاند.
محمدپور با بیان اینکه باید در جهت توسعه فرهنگی استان، اتفاقات فرهنگی را مورد توجه قرار داد که نمایشگاه کتاب یکی از برجستهترین این رویدادها است ادامه داد: هدف این نمایشگاه ارتقای سطح مطالعه و تحریک مصرف فرهنگی با گنجاندن در سبد مصرف خانوار است که در سالهای گذشته این تجربه بسیار موفق بوده است.
وی علت تاخیر برگزاری این نمایشگاه از مهر به آبان را یادآور شد و با بیان اینکه این نمایشگاه از 2 تا 7 آبان در نمایشگاه بین المللی تبریز از ساعت 8 تا 20 برگزار میشود خاطرنشان کرد: نمایشگاه قرار بود 16 مهر برگزار شود که کتابفروشان تبریز به دلیل اثرگذاری بالا در میزان فروش ایام اوج خرید و فروش آغاز سال تحصیلی، اعتراضاتی داشتند که به حق بود و از برگزاری نمایشگاه در مهرماه صرف نظر کردیم.
مدیرکل ارشاد آذربایجان شرقی مساحت برگزاری این نمایشگاه را 22 هزار متر مربع عنوان کرد و گفت: برنامه ریزی ما برای حضور بیش از 1000 ناشر داخلی و 100 ناشر خارجی است که وزیر ارشاد هم با توجه به رویداد تبریز 2018 بر تقویت بخش ناشران خارجی تاکید داشت.
وی با اشاره به اینکه نمایشگاه مطبوعات هم همزمان با این نمایشگاه در تبریز برگزار میشود افزود: خانه مطبوعات در حال برنامهریزی برای این نمایشگاه است که مردم در کنار بازدید از نمایشگاه کتاب از نمایشگاه مطبوعات هم بازدید کنند.
محمدپور در ادامه با بیان اینکه رقم بن حمایتی را از یک میلیارد و 250 میلیون تومان سال گذشته، امسال به 1 میلیارد و 500 میلیون تومان رساندیم اظهار کرد: بنها 20 درصد تخفیف اعمال خواهند کرد ضمن اینکه ناشران هم حداقل از 10 تا 30 درصد تخفیف ارائه میکنند.
وی رقم بن افراد تا تحصیلات فوق لیسانس را 100 هزار تومان عنوان کرد و ابراز داشت: در سطح دکتری هم 150 هزار تومان بن ارائه میشود که با افزایش 100 درصدی در مقطع زیر فوق لیسانس و 50 درصدی در سطح دکترا و بالاتر روبهرو هستیم.
مدیرکل ارشاد آذربایجان شرقی میانگین مطالعه مردم آذربایجان شرقی را 76 دقیقه دانست و افزود: از این آمار میزان مطالعه کتاب حدود 15 دقیقه است که از میانگین جهانی بسیار عقب هستیم و باید برای جبران این فاصله تلاش کنیم.
وی با اشاره به برنامههای جنبی نمایشگاه بینالمللی کتاب و مطبوعات تبریز خاطر نشان کرد: برگزاری نشستهای تخصصی تحریک مصرف کالاهای داخلی، معرفی ظرفیتهای استان در آستانه تبریز2018، نشستهای داستاننویسی و قصهگویی، نقد و بررسی کتاب، نقد مطبوعات، سبک زندگی اسلامی، اجرای موسیقیهای آیینی محرم، کارگاه نشر الکترونیک از جمله برنامههای جنبی این نمایشگاه است.